2014-2015 yılı okul sporları bilgilendirme toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 30.09.2014 tarihinde yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim müdürü İsmail ÇETİN Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat ÜNLÜ, Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar GÜRSOY, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan VURAL Okul Sporları İl Temsilcisi İlker DİRİ ve Beden Eğitimi Öğretmenleri, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri ve Gençlik Liderleri katıldı.

Okul sporları ile ilgili bilgi veren il temsilcisi İlker Diri daha sonra beden eğitimi öğretmenlerine tertip komitesini tanıttı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Rifat ÜNLÜ Başkanlığında o, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar GÜRSOY, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan VURAL, Okul Sporları İl Temsilcisi İlker DİRİ, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Ümit UÇANKUŞ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi Öğretmenleri Kadir KUNT, Fikri ÖZCAN ve İlgili Branş Temsilcisi olarak oluşturuldu

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rİfat ÜNLÜ yaptığı konuşmada, uyuşturucu, esrar, bonzai gibi illetlerin ilkokul sıralarına kadar indiğini. Bunların yanı sıra internet ve televizyon gibi iletişim araçlarının yanlış amaçlar için kullanıldığını, toplumumuzu ve gençlerimizi gerek ahlaki gerekse sağlık yönünden olumsuz etkilendiğini, gençlerimizi bu tuzaklardan kurtarmanın biz eğitimcilere düşen en büyük görev ve vebalidir. Bu öğrenciler bizlere emanettir. Öğrencilere sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu çocukları sosyalleştirerek, spora yönelterek ve kontrol altında tutarak bu olumsuz etkenlerden uzaklaştırmalıyız. Geleceğimiz siz öğretmenlerin elinde, gelin birlikte geleceğimize sahip çıkalım dedi. Konuşmasının devamında sporcu yetiştirme ile ilgili konuşan Ünlü; Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenlerin desteği ile genç yetenekleri bulup keşfetmek bizlerin görevi. Okul sporlarında Türkiye 1.si Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2.si gibi dereceler elde etmiş sporcuların olduğunu belirten Ünlü sporculara ve antrenörlere başarılarından dolayı teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.   

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Ümit UÇANKUŞ’un Okul Sporları Sistemi hakkında bilgi vermesinin ardından toplantı sona erdi.