13 – 19 Ekim 2014 Tarihleri arasında Gençlik Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı yapılan “Amatör Spor Haftası Etkinlikleri” Kırıkkale’de de gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Vali Yardımcısı Rıfat ATA, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Turgut ÇİÇEK, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Rifat ÜNLÜ, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Yahya Kemal ER, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, Defterdar Veysi ŞAHİN, Kırıkkale PTT Başmüdürü Beytullah BAYBUNAR, Türk Telekom İl Müdürü Hayrettin ÖZTAŞ, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığından Şef Bayram  KAYIR, Kırıkkale Askf Başkanı Sırrı ZENGİN, Tüfad Başkanı İlyas SÖNMEZ, Kırıkkale Spor Başkanı Metin KARAKUŞ, Antrenörler ve sporcular katıldı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törenden önce Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı’nın eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik ve spor bakanlığı spor genel müdürlüğü tarafından bu yıl 81 ilde 13 ekim – 19 ekim 2014 tarihleri arasında  kutlanacak olan amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır.

Kutlamalar İlimizde Bir Hafta Boyunca Devam Edecek Olup, Program Çerçevesinde; Atletizm, Atıcılık, Badminton, Bilek Güreşi, Bocce, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Judo, Masa Tenisi, Okculuk, Sokak Basketbolu, Tenis, Voleybol,  Yüzme Branşlarında Müsabakalar Düzenlenecektir.

17 Ekim cuma günü saat: 14.00 ‘de kortej yürüyüşü ve Amatör Spor Kulüplere malzeme yardımı yapılacaktır. Akabinde 19 Ekim pazar günü saat:17.00’de cumhuriyet meydanında (olumsuz hava şartlarında kültür merkezinde) yapılacak kapanış töreninde Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ASKF tarafından, ‘Sporun En’lerine ve ilimizi yıl boyu ulusal ve uluslararası organizasyonlarda temsil ederek dereceye giren sporculara hediyeler verilecektir” dedi.

Konuşmanın ardından halk oyunları ve Kırıkkale Üniversitesi Soyakan gösterilerinin ardından misafirler branş standlarını gezdiler.