13 – 19 Ekim 2014 Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde İlimizde  Basketbol, Kort Tenis, Bilek Güreşi, Badminton, Boks, Karakucak Güreşi, Cimnastik, Atletizm, Yüzme, Bocce, Halter, Masa Tenisi, Voleybol, Judo, Atıcılık Ve Okçuluk Branşlarında faaliyetler  yapılmaktadır.

Amatör  Spor  Haftası  Etkinlikleri   Çerçevesinde 17 Ekim 2014  Cuma Günü Saat 14:00 da Cumhuriyet Meydanında Kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş akabinde İlimizde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla alınan yardım malzemeleri dağıtımı Sayın Valimiz Ali Kolat beyin katılımı ile 42  Amatör Spor Kulübüne içerisinde yağmurluk ve eşofman takımı olan  700 çanta dağıtımı yapıldı.

Sayın Valimiz Ali Kolat dağıtım töreninde yaptığı konuşmada; “Amatör Spor Haftası kutlaması çerçevesinde bugün bir aradayız. Burada bir takım etkinliklerle beraber malzeme dağıtacağız. Spor demek;  hareket demek, canlılık demek, sağlıklı bir toplum demek. Nerede hareket orada bereket. Sağlığımız açısından spor yapmak son derece önemli. Sporun hiçbir yaşı yok. Çocuğundan tutunda, yaşlısına kadar herkesin yapabileceği bir spor alanı vardır.  En azından yürüyebiliyorsa yürümesini sağlamak lazım, koşabiliyorsa koşmasını sağlamak lazım, çeşitli branşlarda da etkinlik yapabiliyorsa onu yapmak lazım. Şunu açıkça ifade edeyim ki spor alanları bakımından Kırıkkalemiz son derece iyi. Yani hiç kimsenin ben şu sporu yapacağım ortamım yok, imkânım yok deme şansı yok. Tesislerimiz var, orada görevli personelimiz var. Kim ne yapmak istiyorsa inanın gelsin biz ona o yolu açarız. Yeter ki bir hareket olsun canlılık olsun. Kırıkkale’de 83tane kulübü var diyoruz. Bunların bir kısmı aktif değil bunu biliyorum. Biz üç yüz bin nüfusu olan bir iliz. Burada sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz, kurumlarımız bundan çok daha fazla kulüpler oluşturması lazım. İş adamlarımızın sponsorluk yapmaları lazım. Bizler elimizden geldiği kadarıyla destek veriyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız her türlü desteği veriyor. Bizim bütün arzumuz istenilen bu yatırımlara paralel herkesin bir aktivite içerisinde olmasını istiyoruz. Yani yürüsün, koşsun yani bir şeyler yapsın. Elbette ki profesyonel kulüplerin olması şart değil. Herkesin spor yapma imkânını sağlıyoruz. Kırıkkalelilerden beklediğimiz, canlı, hareketli, aktif bir toplum olmak. Bizim geleceğimiz buna bağlı. Televizyonun başından kalkma, bilgisayarın başından kalkma, oyunun başından kalkma. İşte böyle bir toplum geleceği karanlık bir toplumdur. Ben daire müdürlerim ile birlikte haftada iki gün hem yürüyoruz hem yüzüyoruz.  Kırıkkalemizde olimpik yüzme havuzu var. İnanın birçok ilde böyle bir havuz yok. Şimdi bu havuz çok kalabalık ve bundan çok mutlu oluyorum. Yaz spor okullarına büyük bir rağbet var. Bundan mutluluk duyuyoruz. Özellikle çocuklar, gençler, bir aktiviteniz varsa geleceğiniz o kadar parlaktır. Yani hiçbir fonksiyonunuz yoksa, resim yapamıyorsanız, müzik yoksa bir çalgı aleti çalamıyorsanız inanın boş yaşıyorsunuz demektir. Yani herkesin bir aktivitesinin olmasını istiyoruz. Bu aktiviteler sizleri birbirinizle kaynaştırır. Belli bir motive kazanırsınız. Bu anlamda herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Bu vesileyle kulüp kuran ve onlara sahip çıkan kurumlara teşekkür ediyorum. “ dedi.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü; Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 81 ilde 13 ekim – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında  kutlanacak olan Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay vb. Etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır. bu kapsamda bizde Kırıkkale de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Gençlik Merkezi Faaliyetlerinden bahseden Ünlü; 2014 yılı mart ve mayıs aylarında seyyah bizim iller projesi kapsamında 640 gencimiz Ankara, Bolu, Amasya, Eskişehir, Konya, Nevşehir illerini günü birlik ve ücretsiz olarak tanıma fırsatını yakaladılar. Aynı zamanda Antalya, Mersin, Hatay, Van, Kırşehir kamp yerleri olmak üzere deniz ve doğa kamplarından 7 gün olmak üzere toplamda 150 gencimiz ücretsiz olarak faydalanmıştır. Şehirler Ve Kültürler Projesi kapsamında gençlerimiz Erzurum ve Sinop illerini 4 gün boyunca tanıma fırsatı yakalamıştır. Bu projeden toplamda 160 gencimiz ücretsiz olarak faydalanmıştır dedi.

İlimize yapılan ve yapılacak olan projelere de değinen Ünlü;  

İdari Bina, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ve Misafirhane, Yahşihan Sentetik Çim Saha, Yahşihan Spor Salonu, 17 Ağustos Spor Salonunun Bakım Onarımı, Yenimahalle Spor Salonunun Bakım Onarımı, Olimpik Yüzme Havuzunun Bakım Onarımı Ve Nem Alma Sisteminin takılması gibi projeler tamamlanmış olup aynı zaman da 6 aralık 2013 tarihinde yapımına başlanılan Merkez Futbol Sahası Ve Soyunma Odalarının 24 Eylül 2014 tarihinde geçici kabulü yapılarak hizmete açıldı. 11 kasım 2013 tarihinde yapımına başlanılan Delice Futbol Sahası, Soyunma Odaları ve Aydınlatması işinin 24 eylül 2014 tarihinde geçici kabulü yapılarak hizmete açıldı. Ödeneği İl Özel İdaresi tarafından karşılanan Yahşihan Spor Kompleksinin çevre düzenlemesi işinin ihalesi 18 eylül 2014 yapılarak işe başlanıldı. Başpınar spor kompleksinin çevresine yapılacak olan sporcu fabrikası(çok amaçlı spor salonu)’nun ihalesi yapılmış olup 29 eylül 2014 tarihinde işe başlanıldı. Çok amaçlı spor salonu 5500 metre kare alana yapılacak olan çok amaçlı spor salonu 2 katlı yapılması planlanıyor. Bina içerisinde 5 antrenman salonu, sporcu soyunma odaları yapılacak. Yahşihan spor kompleksinin içerisine yapılacak olan gençlik merkezinin zemin etüdü çalışmaları tamamlandı, ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Yahşihan gençlik merkezi kullanım alanı 600 m2 ’dir. İşlik 6 adet (müzik, bilgisayar, dans, plastik el sanatları ve kütüphane) öğretmen odası ve idari birimler yer alacaktır. 2014 yılında yatırım programına dâhil edilen Bahşılı Sentetik Yüzeyli Çim Sahasının projelendirme ve maliyet çalışmaları devam etmekte olup 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması düşünülmektedir ve bunun gibi birçok projeyi ilimize katmanın gururunu yaşıyoruz. Bu projelerdeki desteklerinden dolayı öncelikle Sayın Valimize ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına teşekkür ediyorum dedi.