Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri için her yıl olduğu gibi bu sene de 25 Nisan 2016 tarihinde anma programına Sayın Vali Yardımcımız Rıfat Ata, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Kredi Yurtları Kurumu İl Müdürü İ.Haluk Karahan, Kırıkkale Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul, ve Yetimleri Derneği Başkanı Rıfat Öcal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Diğer Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri ve 700 gencimiz katıldı.

Sabah Namazıyla beraber Nur Camiinde başlayan programda İl Müftülüğü Vaizi tarafından  Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele yılları hakkında vaaz verdi. Sabah Namazını müteakiben Caminin önünde yarma çorbası ikram edildi.

Nur Camiinin önünde başlayıp Kırıkkale Şehitliğinde sona eren yürüyüşte katılımcılar Tekbir ve Salavatlar ile şehitlerimizi andı. Programın devamında şehitlikte Kuran-I Kerim Tilaveti ve hatim duası yapıldı. Katılımcılar şehitliğe karanfil bıraktı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının en önemli önsözü olan, bir milletin tüm dünyaya İstiklalinden, bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en büyük göstergesi olan Çanakkale şehitlerimizi ve kara savaşlarını, 57. Alay’da şehit olanları anmak için bir araya geldik.  Bugün de devletimizin milletimizin birliğine,  beraberliğine kardeşliğimize el uzatanlara,  hainlere karşı hiç düşünmeden canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Geri dönmeyeceklerini bile bile  hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan bir milletin vatan evlatlarının hangi ruhla hangi düşünceyle burada düşmana karşı savaş verdiklerini biraz olsun anlıyoruz. Ama aynı zamanda buraya gelip de dinine, vatanına, inancına el uzatana dahi, düşmanına dahi insanlığını kaybetmeden savaş veren bir milletin çocukları olduğumuzu da iyi hatırlamamız gerekiyor.” dedi.

Sayın Vali Yardımcımız Rıfat Ata yaptığı konuşmada; Bugün sabahın erken vakitlerinde şehitlerimizi ziyarete gelen gençlerimiz beni çok duygulandırdı. Çanakkale’de şehit düşen yüz binlerce kişiyi rahmetle anıyoruz ve bizler atalarımızın ödemiş oldukları bedel sayesine bugün böyle rahat yaşıyoruz dedi. Sayın Ata konuşmasının sonunda programa katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.