15-19 Mayıs Gençlik Haftası dolu dolu geçti.

 

Her yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Gençlik Haftası ilimizde 15 Mayıs 2016 tarihinde Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Gençlik Haftası süresince; Şehrin işlek meydanlarına Sportif Faaliyetlerin tanıtımı için mini stantlar açılarak halka bu branşlarla ilgi bilgiler verildi. Ayrıca Oryantring, Karate, Halter, Badminton, Bilek Güreşi, Bilardo, Güreş, Sokak Basketbolu, Bocce, Voleybol, Satranç, Hentbol, Masa Tenisi müsabakaları düzenlendi. Dereceye giren sporculara madalya takdim edildi.

 

19 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku içerisinde kullandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler;  tüm illerde eş zamanlı olarak gençlik yürüyüşü ve ödüllü yol koşusuyla başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelengi konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Müdürü Rifat Ünlü yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesini ilelebet taşıyacaklarını söyleyen Ünlü, “Bize armağan olan bu meşale, ilelebet sönmeyecektir” dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİRTEN RUH

Ünlü, “Samsun’da tutuşan kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. Yıldönümü Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs 1071 de Malazgirt Ovasında şahlanan, 1453'te Peygamberimizin hadisi şeriflerine mazhar olup İstanbul’u fetheden, Çanakkale de düşmana “Çanakkale Geçilmez” dedirten ruhun son halkasıdır. Sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Unutmayalım ki bu vatan binlerce şehidin verildiği, bin bir türlü ızdıraplar ve çekilen acılar neticesinde kuruldu.”

ATA MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

“Siz Türk’e istiklâl aşkını veren Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Sizlere yakışan Atalarımızın mirasına sahip çıkmaktır. Yarınlara güvenle bakabilmemizin teminatı sizlersiniz. Sizler var oldukça atalarımız bu topraklarda rahat uyuyacaktır. “Ülkemiz yarınlara koşar adımlarla gidecek önümüze çıkan her engel birer birer devrilecektir. Maalesef her dönem olduğu gibi bu dönemde de düşmanlarımız çoktur. Ülkemiz düşmanlarına karşı verilecek en güzel cevap bilimde, teknolojide muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için gece gündüz demeden çalışmaktır. Ülke olarak hedefimiz ekonomik ve sosyal kalkınma sürecini hızlandırmak ve ülkemizin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma hedefine katkı sağlamaktır.”

 

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor branşlarını tanıtmak için branşlara ait gösteriler yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Vali Vekili Mükerrem Ünlüer, bürokratlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Gösterilerin ardından Yol Koşusuna katılarak dereceye giren sporculara ve Gençlik Merkezleri arası Ses Yarışmasında Türkiye Şampiyonu olan öğrencilere hediyeleri verildi.