15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuurunun canlı tutulması amacı ile tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri düzenlendi.

Anma etkinlikleri kapsamında Gençlik Merkezimiz tarafından düzenlenen 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine Sayın Valimiz Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Sayın Tuğg. Selami Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı, İl Müdürümüz İ.Haluk Karahan ve ilimiz protokolü katıldı. 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin ardından Gençlik Merkezi üyeleri Şehitlik ziyareti ve şehit ailesini ziyareti gerçekleştirildi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanından yaptığı konuşmayı canlı olarak izleyen vatandaşlar sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla coşkuyu paylaştı.

Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında başlayıp yine aynı noktada sona eren Milli Birlik Yürüyüşünün ardından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından okunan dua sonrası izlenen video gösterimlerinde duygu dolu anlar yaşandı.

Yoğun katılımın yaşandığı programda gazetecilere açıklamada bulunan Vali Sezer; “ Binlerce Kırıkkaleli 3 yıl önce yaşanan 15 Temmuz'da olduğu gibi bugünde aynı ruhla meydanı doldurdu. Üç gündür etkinliklerimiz devam ediyor. İnşallah 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız ve uğranan bu ihaneti gelecek nesillerimize aktaracağız.15 Temmuz’da Kırıkkale olarak 5 şehidimiz 7 gazimiz var. Bu vesileyle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize de uzun ömür ve sağlıklı bir hayat diliyorum. Vatanına, bayrağına sahip çıkan tüm Kırıkkalelilere ve milletimize şükran borçluyuz. Allah bizleri bu tür sınavlarla bir daha karşılaştırmasın” dedi.

Kırıkkale Belediyesi Mehteran Bölüğünün konseri ile Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan topluluğun ilahi sunumları ile devam eden program saatler 00.13’ü gösterdiği esnada camilerden okunan selalar ile birlikte doruk noktaya ulaşan heyecan gece boyunca devam etti.