Satranç İl Temsilciliğinin 2019 yılı faaliyet takviminde yer alan  Küçükler, Yıldızlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası 31 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında Çok Amaçlı Spor Salonununda düzenlendi.

 

Çocukların zeka gelişimine büyük etkisi olan, stratejik, analitik düşünce ve zamana karşı karar verme yetisinin gelişmesine katkı sağlayan satranç sporcuna ilgi ilimizde her geçen gün artıyor. Son olarak ilimizde düzenlenen Küçükler, Yıldızlar Satranç İl Birinciliği Turnuvasına 184 sporcu katıldı.

 

Satranç İl Birinciliği Turnuvası 6 tur üzerinden gerçekleştirildi ve turnuvada dereceye giren sporcularımız 18-25 Ocak 2020 tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan Küçükler, Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonasında ilimizi temsil edecek.

 

 

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan;  Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Masa Tenisi İl Temsilciliğimize, hakem arkadaşlarımıza, antrenörlerimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ile turnuvaya katılan sporcularımız ve velilerimize teşekkür ediyorum. İlimizde satranç oldukça iyi durumda ve İl Müdürlüğümüz ve Satranç Federasyonunun vereceği hizmetler ile Bölgemizde ve Türkiye’de daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz. Antalya’da düzenlenecek olan Küçükler, Yıldızlar Türkiye Satranç Şampiyonasına ilimizi temsilen katılacak olan sporcularımızın ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum dedi.

Turnuvada dereceye giren sporculara madalya takdim edildi ve satranç takımı hediye edildi.