Boks Federasyonun 2020 yılı faaliyet programında yer alan 28 Ocak - 02 Şubat 2020 tarihleri arasında Çankırı'da düzenlenen Genç, Yıldız ve Üst Minik Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında Kırıkkale, spor tarihinde bir ilk yaşandı.

328 sporcunun katılmış olduğu şampiyonada müsabakalar 3 raund üzerinden oynandı. 63 kg’da ilimizi temsilen katılan sporcumuz Elif Su Ölmez, finalde Antalya’dan katılan Rukiye Kayayı 5-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu ve Kırıkkale, spor tarihinde bir ilki yaşattı.

48 kg’da ilimizi temsilen katılan Eda Nur Kılıçcı finalde Ankara’dan katılan Sanem Yurtseven ile karşılaştı. Başa baş geçen müsabakanın neticesinde Eda Nur Kılıçcı Türkiye 2.’si oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan yapmış olduğu açıklamada; İlimizin sporcularından Elif Su Ölmez ve Eda Nur Kılıçcı,  Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında elde etmiş oldukları derecelerle Kırıkkale, spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdikleri için çok sevindik.  Bu başarıda emeği geçen antrenörlerimiz ve sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim dedi.