Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce Milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında dört ayrı kategoride; Türk Müziği, Bilgi, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmaları düzenlenmektedir.

Bu yıl düzenlenen Bilgi yarışmasına 13 lise ve 16 Üniversite kategorisindebaşvuru yapan gruplarımız arasında yapılan ön eleme yarışması sonucuna göre ilk üç’eLise grubunda; Atatürk Anadolu Lisesi, Keskin Anadolu Lisesi ve Dek Koleji Üniversite grubunda; Kaptan-Derya, Diyetisyenler ve Akıncılar grubu Bilgi Yarışması İl Finaline katılmaya hak kazanmışlardır.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yahşihan gençlik merkezince Kültür merkezinde düzenlenen 14-29 yaş arası gençlerin katıldığı iki farklı kategoride yapılan "Kim Bilir" adlı Bilgi yarışması İl finalinde gençlere genel kültür, tarih,  edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, sayısal mantık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik ve spor konularından seçmeli sorular yöneltildi.

Bilgi Yarışmasına katılan gruplar arasında Lise kategorisinde; Dek Koleji birinci, Atatürk Anadolu Lisesi ikinci ve Keskin Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Üniversite kategorisinde ise;Kaptan-Derya grubu birinci, Akıncılar grubu ikinci ve Diyetisyenlergrubu üçüncü olmuştur.

Yarışmada İl Birincisi olan Dek koleji ve Kaptan-Derya grupları20 Nisan 2020 tarihinde Nevşehir ilinde yapılacak olan bölge finaline katılmaya hak kazanmışlardır. Bölge finalini geçerek Türkiye birincisi olacak grup ise Gençlik ve Spor Bakanlığınca yurtdışı gezisi ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecektir.

Yarışmalarda dereceye giren gruplara plaket ve madalya ödülleri Yahşihan Gençlik Merkezi Müdürü Sezai Arslan,Kırıkkale Gençlik Merkezi Müdürü Ümit Uçankuş ve Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrektarafından yarışmacılara takdim edildi. Ayrıca katılımcı gençlereMehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabı hediye edildi.

Yarışma programında “Gençlik Ruh İşidir” adlı video gösterimi ve Yahşihan Gençlik Merkezi gençlik korosunun Sakarya Türküsü seyircilerden büyük beğeni aldı. Okullardan 350 gencin katılım sağladığı program ikramların ardından sona erdi.