Kırıkkale Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle Futbol Şöleni ve sosyal faaliyetler düzenlemek amacıyla oluşturulan projede turnuva heyecanı.

 

14 Ekim 2022 tarihinde imzalanan proje kapsamında 20 kulüp den 1200 sporcunun katılımıyla düzenlenen projede turnuva heyecanı yaşandı. 2 hafta süren turnuva futbol şölenine dönüştü.

 

Yaşları 8-13 arasında değişim gösteren çocuk ve gençlerimizi Futbol Şöleni kapsamında bir araya getirmek, özellikle dezavantajlı grupta yer alan çocukları tespit etmek, toplumu tehdit eden her türlü bağımlılığa karşı korumak, Kırıkkale’de ki amatör spor kulüpleri ile okullar arasında eşleştirme yapılarak kulüplerin altyapısına sporcu kazandırmak ve yetenekleri tespit edilerek Kırıkkale ve ülke futboluna kazandırmak amaçlanmıştır.

 

Turnuva sonunda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş; "Spor Olsun" Projesi, Kırıkkale gençliğinin spora yönlendirilmesini sağlarken, aynı zamanda amatör spor kulüplerine de destek olmayı hedefliyor. Proje kapsamında düzenlenen müsabakalar, gençler arasında dayanışma ve rekabet duygusunu pekiştirerek, sporun sosyal birleştirici gücünü ortaya koyuyor. Aynı zamanda, gençlerin spor yapma alışkanlığı kazanmalarına ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı oluyor.

Kırıkkale'deki "Spor Olsun" Projesi, gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyor. Genç sporcuların kendilerini gösterme ve yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor. Bu sayede, başarılı sporcuların yetişmesi ve Kırıkkale'nin spor alanında daha da ileriye gitmesi hedefleniyor

 

Okulların tatil olması sebebi ile proje kapsamında antrenmanlara katılan öğrencilerimiz GSB Spor Okulları kapsamında antrenmanlarına devam edecekler.