AMATÖR SPOR HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde her yıl düzenlenen “Amatör Spor Haftası” bu yıl 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulması, sporun tabana yayılması ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Amatör Spor Haftası” kutlamaları Mehteran takımı eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile  başladı. Demokrasi ve Cumhuriyet Meydaninda düzenlenen törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sportif gösteriler ile  devam etti. 

Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açılış programına Vali yardımcımız Mustafa Erkayıran, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hamza Güneş, Kırıkkale ASKF Başkanı Sırrı Zengin, antrenörler, sporcular ve vatandaşlarımız katıldı.

 Açılış programı Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hamza Güneş'in konuşmalarıyla başlayıp Halk Oyunları, Taekwondo, Karate, Kick Boks, Güreş ve Cimnastik branşlarında sporcularımızın hazırladığı gösterilerle sona erdi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çeşitli branşlarda düzenlenecek müsabakalarla hafta boyunca devam edecek...